Agenda

Workshop Paardencoaching: Stel je grenzen en neem je plek in met behulp van paarden 

Workshop: Stel je grenzen en neem je plek in met behulp van paarden 

Wij zijn Hedwig Ydema en Maaike Kuipers en geven samen de workshop: Stel je grenzen en neem je plek in met behulp van paarden. Tijdens deze middag begeleidt Hedwig voornamelijk de opstelling en Maaike richt haar vooral op het stellen van grenzen.

Wie zijn wij?

Hedwig is sinds 2007 werkzaam in haar Praktijk de Stroming als Shiatsutherapeut en Paardencoach. De combinatie lichaamswerk (Shiatsu) en het coachen van mensen met behulp van paarden. Deze laten inzichten zien en ervaren daardoor volgt er stroming in hun leven. Door een Shiatsu behandeling ondersteun je het zelfhelend vermogen van je lichaam in dit proces.

Maaike is in 2020 begonnen met haar bedrijf “Mei Maaike” als paardencoach. Haar missie is om mensen weer bewust te maken van hun zelfhelend vermogen, ze wil graag mensen weer in balans brengen en dat men weer terug gaat naar de natuur.

Wat heeft ons samengebracht?

Beide zijn we ons hart gaan volgen en hebben de reguliere zorg verlaten om ons eigen bedrijf te starten. We bewandelen gedeeltelijk hetzelfde pad en hebben beide affiniteit met paarden, de natuur en het welzijn van de mens.

Wat houdt een paardencoach sessie in?

Bij Systemisch paarden coachen (opstellingen) wordt niet slechts de individu gezien of gehoord maar wordt breder gekeken vanuit de systemen waar je onderdeel van uitmaakt. In eerste instantie is dat het systeem van herkomst met opeenvolgend andere systemen zoals o.a. je werk, je vrienden, je cultuur. Deze vorm van coaching helpt je inzicht te krijgen in patronen die normaal gesproken verborgen blijven omdat ze zich diep in ons onderbewuste bevinden en/of hun oorsprong hebben in een ver (voorouderlijk) verleden. Tijdens een paardensessie vorm je een minikudde met het paard. Het paard bepaalt automatisch welke plek jij inneemt ten opzichte van haar/hem. Kies je geen richting of geef je niet duidelijk je grenzen aan, dan neemt het paard de rol van leider op zich. Dit maakt je direct bewust van je knelpunten. Een ervaring zegt meer dan 1000 woorden.

Het stellen van grenzen

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met het stellen van grenzen. Dagelijks maak je beslissingen over wat goed voor jou of voor een ander is. Daarbij komen steeds de vragen terug: Wat wil je graag bereiken? Welke beslissing moet je nemen om een goed gevoel te houden? En daarbij is het ook belangrijk om andermans grenzen te respecteren.

Paarden zijn meesters in het stellen van grenzen met behulp van lichaamstaal. Op deze manier kunnen we met respect met de paarden werken, waarin je ook je eigen grens aangeeft.

Zou je deel willen nemen aan deze interessante praktische middag?

Ben je nieuwsgierig geworden? Geef je dan op!

Datum: maandag 29 maart 2021

Tijd: 13.30-16.00 uur

Locatie: Parrega

Investering: 70 euro


Opgave is bindend. We werken volgens de Corona maatregelen.

 Meld u aan