hedwigydema (20).jpg

Hedwig Ydema

 

Mijn naam is Hedwig Ydema. Ik ben een nuchtere, Friese boerendochter en moeder van een volwassen dochter en zoon. 

Ervaar jij het leven ook wel een als één grote puzzel? Voor mij zijn in de loop van vele jaren veel puzzelstukjes op zijn plek gevallen; mede dankzij shiatsu waarmee ik in aanraking kwam tijdens ene periode waarin ik niet lekker "in mijn vel" zat. Door de shiatsubehandelingen die ik  kreeg voelde ik dat lichaam en geest weer één werden ik kon opnieuw de verantwoordelijkheid voor mezelf nemen. Shiatsu heeft mij geholpen veel puzzelstukjes weer op de goede plaats te krijgen. 

De praktijk is gevestigd in een Oosterse paalwoning in het Friese plaatsje Hidaard, waar stilte en rust aanwezig is.

In mijn logo is Stroming door middel van water verwerkt en de H staat voor de verbinding met mijn kinderen. Stroming is Leven...Leven is Stroming.

Een video van mijn praktijk kun je hieronder zien, kijk en luister!

Ik ben van mening dat je als mens geleid kunt worden door je spirit, vanuit je ziel en ook door de gidsen. Deze kun je beter horen door je hoofd en de ratio even uit te zetten. Als ik een workshop voorbereid en daar even op mediteer, dan komen de ideeën als vanzelf. Ik download ze als het ware uit de kosmos en schrijf dan zo een reeks oefeningen op. Maar hoe het precies werkt, weet ik niet. Wel dat ik van jongs af aan een grote gevoeligheid heb voor ruimtes, sferen en mensen. Ik heb mensen snel door, als ze liegen of als ze iets anders willen dan dat ze zeggen. Dat heeft me als kind ook in de weg gezeten. Dan wist ik niet wat met al die informatie aan moest.. Ik voel nog steeds  bij andere mensen waar ze tegenaan lopen of waar hun potentie zit. Ik kan mijn hoog gevoeligheid en Friese nuchterheid juist inzetten om mensen te ondersteunen op hun levenspad.

Graag loop ik een stukje mee op jouw levensreis om jou leven weer in DE STROMING te zetten. 

Mijn missie is je te verbinden met je lichaam waarbij groei en bewustwording gerealiseerd wordt. 

Doelgroep: kinderen en volwassenen, hoog gevoelige mensen.

Vanuit De Stroming ondersteun ik mensen door middel van  Shiatsu (Zen), Opstellingen( Systemisch werk), Systemische Paardencoaching en geef ik Cursussen Intuïtieve ontwikkeling en lezingen. Ook geef ik workshops Paardencoaching.

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

 • DBA (Dutch Bodywork Academy): Shiatsu (zen), klassieke massage, voetreflexologie
 • Phoenix: Vrouwelijk Leiderschap, De kracht in je schaduw, Emotioneel lichaamswerk, Overgave en diverse systemische opstellingen dagen.
 • Coach Inn: Familieopstellingen/Organisatie opstellingen
 • Caprilli coaching: basis opleiding paarden coaching
 • Evenwijs: Orthomoleculaire Voedingscoach, Energiewerk
 • Kifungo: vervolg opleiding Paardencoaching systemisch/ sjamanistisch werken met paarden
 • Masterclass voor therapeuten Rad van Avontuur bij Maarten Oversier. 
   
  Ik vind het belangrijk dat mijn kennis up-to-date blijft. Daarom heb ik verschillende soorten nascholingen gevolgd zoals Dorn therapie, Orthomoleculaire voeding en Guasha.  

De foto's op deze website zijn copyright fotografie Henk Bootsma en Martina Ketelaar,  

Lees meer

 Wil jij meer weten over de therapieën die ik geef? Ook kun je terecht voor het geven van lezingen.

Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met mij op.