Referenties

Op deze pagina vindt je de ervaringen van een aantal van onze cliënten en cursisten.

 

Ervaringen

Bettie


Familie Opstelling

Hedwig vertrouwend op haar gevoel zijn er 4 representanten aanwezig die mij, mijn ouders en broers representeren. Ik kom uit een gezin met vader, moeder en broers en een doodgeboren broertje.  De familie opstelling heeft mij laten zien dat mijn overleden broertje een grote rol heeft gespeeld in de relatie van mijn ouders. De liefde veranderde in boosheid, ze konden elkaar op dat vlak niet vinden. Door de liefde als representant erin te zetten konden mijn ouders elkaar weer zien. De liefde vinden in jezelf dat is wat het mij gebracht heeft. 

Bedankt Hedwig en de representanten. 

 

Representanten


Familie opsteling

Ervaring representanten

Deze familieopstelling was in een vertrouwde veilige bedding en groep en rustige, fijne  energie.

Wat een leafde sit der yn iepenheid en kwetsber doare te wezen. Tankber op nei hus!

Zo verbonden, zo bijzonder en intens. 

 

Dank je wel lieve Hedwig.

Adri


Shiatsu

Wat ik ervaar is met name rust en aarding. Van het hoofd  weer in mijn lijf. Lastig om onder woorden te brengen omdat het een gevoel is. Een behandeling zet me weer in mijn kracht en brengt me terug bij mezelf.  Bedankt!

 

Folkert en Griet


Relatie coaching

De gesprekken waren invoelend van jouw kant, voelde me echt gezien. Ik heb de lichamelijke behandeling ervaren als een "warme douche"  en ik kon daarbij goed loslaten.
Mooie behandeling met intuïtie en respect. In het hier en nu gekeken wat er nodig is, de moeite waard.

 

 

Griet en Folkert

Medewerkers Patyna Inspiratie festival


stoelshiatsu

Wat een geweldige ervaring de stoelshiatsu bij Hedwig. Ik voelde gelijk stroming en ook gaf ze aan wat ze ervaarde en dit klopte helemaal. Dankbaar voor deze ervaring. Tot in de praktijk. 

Sjouk


Shiatsu

Hedwig is een wijze vrouw met gouden handen. De naam van haar praktijk De Stroming klopt helemaal. Ik voel iedere keer weer meer stroming in mijn lijf na een shiatsu behandeling. 

Alida


Familie Opstelling

Wat een bijzondere waardevolle sessie heb ik bij je mogen ontvangen.! Ik heb je begeleiding als heel fijn ervaren. Op een aangename wijze voel je aan wat nodig is om o.a. familiestukken door middel van een opstelling naar boven te laten brengen. Wat een mooie inzichten heb ik  bij je mogen ontvangen!

Joke


Shiatsu

Een behandeling bij Hedwig is niet in woorden te vatten. Er onstaat iets, vanuit de essentie van je wezen. Deze essentie wil je heel graag duidelijk maken wie je werkelijk bent. Daarmee kom je in je kracht te staan. Niets gaat echter vanzelf. We gaan dingen onder ogen zien, pijnpunten worden aangeraakt. We gaan dingen loslaten maar voegen evenveel toe. Namelijk wat echt zuiver en belangrijk is. Er komt letterlijk stroming en dat is de bedoeling van het werkelijke zijn. Het loslaten van de weerstand (het ego) geeft heel veel lucht.


Dank je Hedwig!

Martha


Voourouderheling/ regressie

Ook ik heb het boek Bestaansrecht gelezen, geschreven door Maarten Oversier,  waarin o.a. Hedwig ook haar sessie met de lezer heeft gedeeld.

Omdat dit zo'n indruk maakte en ik voelde dat er bij mij ook nog wel het één en ander geheeld mocht worden, had ik een afspraak gemaakt bij Hedwig om te werken met voorouderlijke lijnen (Regressie) Zo heet de sessie waarin je terug gaat naar je voorouders en/of vorige levens.
Hoe confronterend kan dit zijn! Onder begeleiding van de liefdevolle ondersteuning van Hedwig hebben een aantal (voor)ouders de revue gepasseerd en zijn er woorden/gevoelens  uitgesproken,  woorden en gevoelens  die lang op zich hebben laten wachten en die een bijdrage mogen leveren aan het helen van en in mijn huidige leven, maar zeer zeker ook een bijdrage leveren aan heling binnen het gezin, inclusief mijn (voor)ouders.
Het heeft inzicht en ruimte geschept in mijn Zijnsbeleving, wat een ruimte, heerlijk gewoon.
Het is nog maar kort geleden,  desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat het effect nog groter is dan ik nu kan overzien.

Dankjewel Hedwig voor deze prachtige sessie. 

 

Miranda


Zen Shiatsu

Hedwig is een vrouw waar je je gezien voelt. Een wijze ziel die vanuit haar bestaansrecht je precies geeft wat op dat moment een aanvulling is voor jouw. Dat kan net dat ene woord zijn, maar vooral haar handen en ziel zijn zo helend. Haar voorouderlijk besef, maakt dat ze zonder oordeel je elke keer weer precies het juiste weet te geven. Wat een geschenk voor mij om op deze manier nog dieper thuis te mogen komen in alle lagen van mijn bewustzijn. De stroming wordt krachtiger en de verbinding dieper en zachter. Mijn lijf jubelt van dankbaarheid als Hedwig precies dat aanraakt wat in verbinding is met mijn persoonlijke en spirituele reis. Voor mij niemand anders als Hedwig voor de Zen Shiatsu. Ik zou dit een ieder aanraden een prachtige combinatie met je unieke persoonlijke ontwikkeling op je levenspad.

 

 

 

Karin


Recensie in het boek Bestaansrecht

Ik heb het boek gelezen met als titel Bestaansrecht waar Hedwig een ervaringsverhaal vanuit haar voorouderlijn in heeft geschreven. Ik was diep onder de indruk en voelde hier wil ik zelf ook wat mee doen in mijn leven, hoe zit het in mijn voorouderlijn? Nieuwsgierig dat ik geworden ben ga ik dit met haar onderzoeken. 

Dank je wel Hedwig dat je dit deelt en dapper om dit kenbaar te maken hier is moed en inzicht voor nodig. 

Waltruda


Voourouderheling/ regressieUit allerlei ervaringen en dingen die op mijn pad kwamen en komen bleek, dat het echt tijd werd om met mijn familiesysteem aan de gang te gaan. In het verleden heb ik wel familie opstellingen in groepsverband gedaan. Deze keer dook ik samen met Hedwig, een op een in mijn familie energie. We gingen terug naar de voorouderlijn en dit was een zeer intense ervaring. Het valt niet uit te leggen hoe zo’n sessie zich ontwikkelt. Ik zou het zo niet bedenken. Hedwig bedenkt het ook niet. In haar begeleiding volgt zij haar gevoel. Zij heeft geen vooropgesteld plan, maar veert mee in wat zich aandient, wat er geheeld mag worden en wat er mag stromen. Door veiligheid te bieden, door te observeren en de juiste vragen te stellen (ook al leiden deze naar intense paden) was er tijdens onze sessie ruimte voor heling, op diep niveau, in de familie. Ik ervaarde een krachtige, intense stroming van energie.

De inzichten die ik kreeg en nog steeds krijg, zijn zeer verhelderend. Er zijn kwartjes gevallen die rust brengen, maar er zijn ook aspecten die weer aanleiding geven tot verder onderzoek en waarschijnlijk meer heling in de voorouderlijn.

De aanwezige fysieke klachten voelden een stuk lichter na afloop van mijn bezoek aan Hedwig en verbeterden in de weken erna om vervolgens helemaal te verdwijnen.

Welmoed


Cursus Intuïtieve Ontwikkeling

It wie foar mij in nije moaie erfaring, dat je eins alles fjille kinne. It hat mij fertrouwen jun.  Ik wol noch mear myn gefoel bruke. De lokaasje wie super en it nivau fan de cursus is hiel goed. Goeie utliz en fertrouwen yn Hedwig.

Frans


Cursus Intuïtieve Ontwikkeling

It wie in fijne groep minsken, iepen fertrouwd en it jout rest yn de holle wat minder prakesearje.  Ik soe it oanjaan oan minsken die lere wolle op hun gefoel te fertrouwenn. 

Martina


Shiatsu

Hedwig is een ontzettend lieve vrouw die professioneel te werk gaat. Ze vraagt je duidelijk naar je wensen
en vult aan waarbij nodig. Zeer positieve ervaring bij haar shiatsu-massages. Hedwig is zeker een aanrader!

 

Alina


Cursus Intuïtieve Ontwikkeling

Het was een kleinschalige, kortdurende praktische cursus heel interessant en ging over jezelf . 

Anne


Shiatsu

Vertrouwd, fijn, mezelf zijn bij jou.  Bedankt dat je met me meeloopt!

Anne

Tineke


Shiatsu

Wat fijn dat je op mijn pad bent gekomen. Ik heb mogen ervaren je je bij mij goed hebt aangevoeld waar letterlijk mijn blokkades zitten. Ik voel dat ik weer beter in mijn lichaam zit en bewuster ben van mijn patronen. Ik voel me een prettiger mens worden door jou. 

Dank je wel!

 

Sytske


Verdiepingscursus Intuïtieve ontwikkeling

Verdiepingscursus Intuïtieve Ontwikkeling Deze cursus was een verrijking ook omdat ik de intuïtieve ontwikkeling al had gedaan. De opstellingen brachten me zoveel inzicht in mijn patronen en dat ik mag vertrouwen op mijn gevoel. Wens een ieder deze cursus toe op zijn levenspad ook omdat je altijd wel issues hebt waar je tegen aan loopt. Delen is helen.

Bouwbedrijf Bootsma Tirns


Stoelshiatsu bij bedrijven

Sinds enkele jaren doen we voor onze kantoormedewerkers stoelmassage door Hedwig Ydema

Hedwig komt bij ons op de zaak en elke medewerker krijgt en behandeling van ca. 15 minuten

We doen dit iedere maand.

Het voldoet ons en onze medewerkers erg goed

Voor onze bedrijfsvoering zien we dit in het kader van duurzame inzetbaarheid

Alie


Cursus Intuïtieve ontwikkeling

Cursus Intuïtieve ontwikkeling: Opstellingen fenomenaal, veel geleerd over intuïtie en deze ervaren en uitdragen in het dagelijks leven. Ik zou het een ieder aanraden voor eigen ontwikkeling.

Hester


Verdiepingscursus Intuïtieve Ontwikkeling

Ik kan dit meenemen op mijn spirituele levensreis en heb genoten van de groep. De opstellingen gaven inzicht en heling. Ik zou het ieder aanraden omdat je inzicht krijgt in patronen en die kunt doorbreken. Fijn dat er ruimte is voor eigen inbreng. Dank voor je openheid!

Hesther


Systemische opstelling met paarden

Wat een mooie ervaring, stond er versteld van. Het paard zo mooi spiegelend met alle mensen die om mij heen stonden.  Dit is geweldig, verwondering en dankbaarheid.

Wat in goeie erfaring, stie der fersteld fan. It hynder sa moai spiegelend en alle minsken dy't om mij hinne stean. Dit is geweldich, ferwundering en tankber"

Jolanda


Systemische paardencoaching

Op 7 september heb ik systemische paardencoaching gedaan bij De Stroming. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en ging er met open vizier in. Het was een hele bijzondere ervaring om mee te maken. Vooral dat Ydwer (het prachtige Friese paard van Hedwig) je dingen duidelijk maakt waardoor dingen in je leven even niet goed gaan. Ydwer heeft me 3 keer van mijn plaats geduwd terwijl ik op diverse plekken in de paardenbak stond. Ik liet me letterlijk en figuurlijk aan de kant zetten. Dit gaf veel inzichten. Ook stonden de voorbenen van Ydwer naast elkaar terwijl de achterbenen in de stand stonden dat ze vooruit wilden. Er was een blokkade bij mij. Ik wil wel, maar doe het niet. Wat me van de systemische paardencoaching vooral is bijgebleven is dat je basis (gezin) eerst op de goede plek moet staan zodat het gevoel kan stromen en je verder kunt. Dit heeft me veel gebracht waar ik dagelijks profijt van heb.

 

Henk Bootsma
Systemische opstellingen met paarden

Voor mij een heel bijzondere dag hier vandaag in Hidaard, zowel de sessie met Hedwig en het Friese paard Ydwer, als ook het lekkere eten van Joseph in de middag die hij gemaakt had. Een levenservaring rijker....

Foar my in hiel bysundere dei hjirre hjoed yn Hidaard, sawol de sessie mei Hedwig en it Fryske hynder Ydwer, 

Ria


Individuele paardencoaching

Onervaren en onbevangen ging ik de bak in met het mooie zwarte paard en wat het me bracht is bijna niet te beschrijven, echt zo bijzonder ,zo speciaal !! Ik ben er echt blij mee.

Dus Hedwig .Voor mij is zeker ook duidelijk dat dit jouw pad is.Samen met Ydwer ,je werkelijk prachtige locatie ,Joseph achter en naast je ,gaat het werkelijk stromen daar in Hidaard.

Je geeft mij kracht ,bewustwording, acceptatie, er mogen zijn. En dat kan alleen als jezelf een krachtige vrouw bent .

Door jouw coaching ,je intuïtie te gebruiken ,in de energie van de pion/issue te gaan staan en van daaruit mij puur te vertellen wat je voelde ,ervaarde ……maakte dat ik geraakt werd.

Door de handelingen van Ydwer ,de vertaling door jou .Waarna letterlijk en figuurlijk de shit los gelaten werd;-]Dat alles staat op mijn netvlies gebrand.Het blijft in mijn gedachten. Het wordt mij steeds duidelijker en voelt zo als een bevrijding .Dat ik mijn eigen leven meer mag gaan leven ;-]

Dus bij deze ;HEEL ERG BEDANKT !

Iwan
Systemische opstellingen met paarden

Ik heb Hedwig leren kennen via een vriendin van mij. Zij was erg enthousiast over de effecten van de paardencoaching. En zo ontmoeten wij elkaar op een network ontbijt. Daar was ze te gast en ik ben daar vast lid. Het klikte direct. Hedwig is een echt gevoelsmens en daar herken ik mezelf in. Ik was meteen geinteresseerd over het werk wat ze deed en ik voelde al snel dat ik ook (ooit) een sessie met een paard zou willen.

 

En enige tijd later was het zover. Ik nam de stap en maakte een afspraak. Hedwig informeerde me goed over wat ik kon verwachten en dat maakte dat ik me op mijn gemak voelde. Want eerlijk gezegd ben ik best wat angstig voor paarden. Dat heeft ze helemaal bij me weggenomen. Eigenlijk zonder woorden. Ik wist nog niet wat mijn directe reden was voor de sessie, dus ik ben er open ingestapt. Hedwig voelde dit heel goed aan, en kon helemaal mee. Tijdens de sessie ontvouwde zich als vanzelf het thema.

 

Door haar heldere communicatie en het vragen of ik herkende wat ze me terugkoppelde, kon ik me helemaal openstellen voor wat er gebeurde. Ik voel een hartverwarmende betrokkenheid en passie bij Hedwig voor haar paard en voor mij als client. Ze volgt helemaal haar gevoel en is direct wanneer de situatie daar om vraagt en zacht als het zacht mag zijn. Maar altijd liefdevol. En dat spreekt me enorm aan. Voor mij is veiligheid en geborgenheid van groot belang om persoonlijke processen de ruimte te kunnen geven. Zonder oordeel. Daarnaast komt ze zeer professioneel en kundig over op mij. En dat geeft veel vertrouwen.

 

Na de sessie zijn er zoveel dingen in beweging gekomen. Alsof er uit het niets zaken in beweging kwamen die al vele jaren onzichtbaar waren of vast zaten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer aangenaam verrast was over de effecten. 

 

Daarom wil ik Hedwig van harte aanbevelen aan iedereen die stappen wil zetten in persoonlijk ont-wikkeling. Het onderzoeken welke plaats je hebt in je familiesysteem en om zo weer de juiste plek in te nemen. Zodat het weer gaat stromen. Ik ben regelmatig hard aan het werk  geweest, maar dan veel tegen de stroom in. En sinds kort voel ik het weer stromen, maar dan met de stroom mee. Wat een heerlijk gevoel.

 

En deze stap kan spannend zijn. Maar Hedwig ondersteunt je daar uitstekend in en zal altijd zonder oordeel kijken...

Judith


Shiatsu

Als ik jou niet had stond ik niet op het punt waar ik nu sta. Jouw rust, je handen je woorden brengen elke keer weer nieuwe inzichten. Dank dat je er voor me bent!

Sandra


Systemische opstelling met paarden

Heel bijzonde, intensief! Heel dankbaar om dit mee te mogen maken, brengt me veel ook al was ik representant waarbij een ander de vraag inbracht.

Liefdevol, bijzonder, geraakt.

Een kado voor mezelf.

Janny


Shiatsu

Bij Hedwig fiel ik mij thus en hjirtroch kin ik fjille en mij deljaan. Hedwig makket dat ik nei de behandeling wer mei beide fuotten op de grun stean. De wieze wer op is dat wat der untstjit mar altyd yn samenspraak. In hearlike romte om te wezen en in hearlike erfaring om te undergean. 

Wiepkje


Cursus Intuitieve ontwikkeling

Deze cursus heb ik als inspirerend ervaren. De opstellingen hebben mij geraakt. Verbazend dat je intuïtie zoveel waardevolle informatie kan geven.  Ik zou het mensen aanraden die veel in hun hoofd zitten. 

 

 

Karin


Cursus Intuitieve ontwikkeling

4 fijne avonden gehad met een besloten groepje, voelde vertrouwd, fijne begeleider.

Bedankt voor de inspirerende avonden.

Een aanrader!

Hannie


Cursus Intuitieve ontwikkeling

Hedwig deelt met veel warmte haar gaven en inzichten. Ik heb er van genoten ook van de groepsgenoten, de sfeer en de veiligheid. Een aanrader!

Maaike


Cursus Intuïtieve ontwikkeling

Cursus Intuïtieve Ontwikkeling: We kunnen het allemaal onze intuïtie volgen, dit heb ik geleerd. Het is laagdrempeling wat heel fijn is. Veel afwisseling, leuke praktische opdrachten.

Auke


Shiatsu

Bij een behandeling is het net of word je hoofd uitgezet en overheerst een gevoel van rust. Het gaat erom dat je leeft vanuit je hart en passie en dat heb ik ervaren. Er volgde letterlijk zoveel stroming in mijn leven onvoorstelbaar. 

Catharina


Shiatsu in combinatie met coaching

 

Iedere keer bespreken we een vraagstuk" die (spontaan) in het moment opkomt. Je helpt mij om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen, geeft me inzichten die ik op dit moment zo nodig heb. Steeds een stapje dichter naar mezelf toe. Prachtig wat je doet, hoe je het doet! Soms confronterend maar altijd liefdevol en open. De combi van de begeleiding in woorden, het geven van inzichten met shiatsu is erg bijzonder en super waardevol.

Lize


Shiatsu

Ik ben Lize (8 jaar) en als ik naar Hedwig ga denk ik yes eindelijk weer eens naar haar toe want ik durf daar alles te zeggen en kan ik mijn gevoel kwijt zonder dat er rare blikken op worden gezet. Ik heb er ook heel veel aan. Mijn problemen worden hier opgelost en trouwens het is ook zo leuk omdat Hedwig zo super lief is. 

 

 

Sandy


Cursus Intuïtieve ontwikkeling

Cursus Intuïtieve ontwikkeling: Veel praktijkoefeningen, laagdrempelig, fijne begeleiding, niet zweverig, fijne, warme locatie, vertrouw nu op mijn intuïtie. .